ORAVEC JÁNOS

2014.11.15.-ei választások után hozzáírva:
Annak a két embernek, aki minden tőle telhetőt megtett ellenem a szomszédok és környékbeliek szavazatainak elnyeréséért a sors megmutatta, hogy nem éri meg aljasnak lenni. Remélem hogy a sors igazságos lesz és akik fájdalmat, szenvedést okoztak nekem, ezt mindenki visszakapja a sorstól.


ORAVEC JÁNOS

 

AKI MIATT  ZENÉL A ZENÉLŐ HÁZ  és
AKI MIATT ELCIGÁNYOSODIK PÁRKÁNYÍRÁS ARRÓL, HOGY VAJON MIÉRT KAPIRGÁLHAT A JANI MÉG MINDIG  PÁRKÁNY  DOMBJÁN?

AZ EGÉSZ ORSZÁG LÁTJA ÉS TUDJA. BESZÁMOL RÓLA A HAZAI ÉS A KÜLFÖLDI SAJTÓ.  CSAK A PÁRKÁNYIAK NEM LÁTJÁK, NEM TUDJÁK???

http://www.felvidek.ma/felvidek/cikk/25667
2010. december 01.-én készült írásból:
Az a párkányi ember, aki nyitott szemmel és füllel jár, na és persze más, hasonló nagyságú településekre is  olykor beteszi a lábát, könnyen rájön, hogy Párkányból sokkal többet ki lehetett volna hozni az elmúlt két  évtizedben, mint amennyi ténylegesen megvalósult. Rengeteg az alapvető hiányosság. Hatalmas a  városban és környékén a munkanélküliség és nem is nagyon szorgalmazta senki annak idején, hogy  megvalósuljon egy ipari park a város szélén. A fiatalok többsége munkahely híján egyszerűen kénytelen  elhagyni a várost, és úgy látom, hogy ez a tény sem igazán érdekel senkit a „felsőbb szervekből”. A  környék legnagyobb munkaadója, a papírgyár tavasszal zárta be kapuit, tovább rontva a statisztikai  adatokat a munkanélküliség terén.

Oravec János tavaly a 943 rádióban még úgy nyilatkozott, több megbízatási időszakra nem indul. A valós  helyzet az, hogy nem csak a rádiónak nyilatkozta ezt, hanem a párkányi választó polgároknak is: "még  egyszer utoljára kérem a bizalmukat!" Nagyon sok párkányi embert a bejelentése: "mégis indulok" felháborított, mert becsapottnak érzi magát.
Vannak akik a facebookon nyilvánosan is le merték írni a véleményüket erről:


A párkányi tévé kerekasztal beszélgetésén ezt azzal a nevetséges okkal indokolta, hogy egyengetni akarja a  Párkánnyal szomszédos községben, Ebeden épülő gyár útját. Az a gyár viszont nagy cég, külföldön is  vannak gyáraik, bizonyára vannak komoly szakmai tudású jogászaik is és biztosan meg tudnak fizetni  ilyen jogászokat. Ismerem Ebed polgármesterét Nagy Tibort és teljes mértékben biztos, hogy ügyes,  talpraesett ember, amit esetlegesen még meg kell oldani, azt ő megoldja, hiszen náluk Ebeden épül a gyár.  A gyár felépítése olyan stádiumban van, hogy ott már nézetem szerint semmiféle szükség  nincsen arra, hogy az Oravec János ott valamit is egyengessen (vagy elrontson). De ha annyira akar  kotnyeleskedni, azt a nyudgíjas ráérős idejében is megtehetné. Ha az a cég igényt tart erre.

Oravec János a tévés kerekasztal beszélgetésen azzal dicsekedett, hogy ő intézte, hogy a szomszéd faluban   épüljön a gyár. Igen, jól tudja, a párkányiaknak lehet ezzel dicsekedni. Viszont!!! Párkányban nem tudunk  helyet adni befektetőnek, mert a város nem költött ipari célú terület előkészítésére (pedig több mint tíz éve  már volt ilyen irányú feladat, csak elsikkadt), így az jobb híján Ebedre vagy máshová megy. Úgyhogy én  Párkányban nem dicsekednék azzal, hogy (Párkány helyett) Ebedre települ be cég, hanem szégyelleném.


ORAVEC JÁNOS POLGÁRMESTERKEDÉSE ALATT NEM CSAK HOGY A VÁROS NEM KÖLTÖTT  IPARI CÉLÚ TERÜLET ELŐKÉSZÍTÉSÉRE, HOGY BEFEKTETŐK JÖHETNÉNEK PÁRKÁNYBA,  HANEM MÉG AZ ITT LÉVŐK IS ELMENTEK INNEN:

http://ujszo.com/napilap/cimlapcikk/2009/10/02/vegleg-bezar-a-parkanyi-papirgyar
2009. október 2.-én készült írásból:
Leáll a termelés a párkányi régió legnagyobb munkáltatójának számító Smurfit Kappa papírgyárban. Fél  éven belül elbocsátják a cég összes dolgozóját. Közvetlenül 350 ember kerül az utcára, de mivel a  beszállító cégek is elbocsátásokra kényszerülnek, akár 700 ember is elveszítheti munkáját.

http://firmy.etrend.sk/firmy-nefinancny-sektor/sturovska-celulozka-konci.html
2009. Smurfit Kappa v Štúrove zastavuje produkciu papiera. V zatváranej papierni príde o prácu  všetkých 350 zamestnancov.

http://hvg.hu/karrier/20100331_parkanyi_papirgyar_tomeges_elbocsatas/
Tömeges elbocsátás kezdődik a párkányi papírgyárban. Június végéig maradék 298 alkalmazottjától is  megválik a Smurfit Kappa.

Még az Üzletrész is megírta:
http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/20100331-megszunik-a-parkanyi-papirgyar.html
Tömeges elbocsátás kezdődik a párkányi papírgyárban. Június végéig maradék 298 alkalmazottjától is  megválik a Smurfit Kappa.

2014. ÚJABB LEÉPÍTÉSEK a párkányi Icopalnál:
http://ujszo.com/online/regio/2014/09/21/leepitesek-a-parkanyi-icopalnal
2014. szeptember 21.-én készült vagyis egy hónappal ezelőtti írásból:
A párkányi régió még ki sem heverte a papírgyár flutingrészlegének bezárását, újabb aggasztó hírek keltek  szárnyra: az Icopal vállalat Párkányban részlegesen leállítja néhány termék gyártását. Óvatos becslések  szerint ötven, meg nem erősített értesülésünk szerint azonban akár százhúsz munkahely is megszűnhet.
A párkányi Icopal augusztusban közleményt adott ki a cégen belüli változásokról. A leállást októberre  tervezik. Az említett termékeket a konszern más üzemeiben továbbra is gyártani fogják.


ORAVEC JÁNOS POLGÁRMESTERKEDÉSE ALATT:

Megszűnt a keményítőgyár, tejgyár, kenyérgyár, a valamikori papírgyárat, ún. ipari parkot sem a város  működteti, hanem egy dunaszerdahelyi cég.
Nemcsak hogy nem tudja itt tartani a befektetőket, hanem újak sem jönnek, mivel Párkányban nem tud  helyet adni befektetőknek, mert a város nem költött ipari célú terület előkészítésére, ezért Párkányban a  munkanélüliség meghaladja a 20%-ot, 2700 körül van a munkanélküliek száma. Több százan kerültek az  utcára az elmúlt 8-10 évben. Munkalehetőség híján a fiatalok elvándorolnak a városból, itthagyva  szüleiket, családjukat vagy pedig családostól költöznek el Párkányból. Egyre több család kerül a  szegénység küszöbére.

A város számára előnytelen szerződések is kötődtek.
A pályázati lehetőségeket hatékonyabban kellett volna kihasználni.
Sok a nagyon rossz állapotban lévő út és járda, kevés a parkolási lehetőség.
A városban pár évvel ezelőtt megszűnt a szülészet is.
Lassan leépül a város egyetlen gimnáziuma. Tavaly év végén öt tanárt bocsátottak el, júniusban pedig  újabb öt pedagógus várhatja a felmondást.

A fizetőképes kereslet kellő mennyisége miatt a kisvállalkozók száma drasztikusan csökken.

http://ujszo.com/napilap/regio/2011/05/25/elneptelenedett-a-parkanyi-setaloutca
Elnéptelenedett a párkányi sétálóutca. A papírgyár bezárása óriási csapást jelentett a régiónak. Ipari célú  terület híján új befektető nem jött. Így visszaesett a vásárlási kedv. Sorra zártak be az üzletek a párkányi  sétálóutcában. Egyre több bolt kirakatában virít a kiadó és eladó tábla. A régi, megszokott üzleteknek és  boltoknak hűlt helye van, csak üresen kongó üzlethelyiséget talál a vevő. Az elmúlt öt évben több mint  negyven vállalkozás vonult ki a sétálóutcáról.

 
NEMCSAK A FIZETŐKÉPES VÁSÁRLÓERŐ DRASZTIKUS CSÖKKENÉSE MIATT SZŰNTEK MEG  A VÁLLALKOZÁSOK A SÉTÁLÓUTCÁBAN, HANEM ORAVEC JÁNOS VÁROSVEZETÉSE MIATT  IS, AKI NEM CSAK HOGY NEM SEGÍTETTE A VÁLLALKOZÓKAT, HANEM AKADÁLYOZTA  ŐKET

VÁLLALKOZÓI MŰKÖDÉSÜKBEN:
http://ujszo.com/napilap/regio/2011/05/25/elneptelenedett-a-parkanyi-setaloutca
„A legfőbb gondot az árubeszerzés jelentette. Egy idő után már az áruszállító autók is csak délután kettőig  hajthattak be a sétálóutcába. Előfordult, hogy a sofőrnek itt kellett éjszakáznia, mert a kirakodást követően  lezárták a utcát, így csak másnap reggel tudott kijutni”. Mivel a sétálóutcára az áruszállító autók  kivételével gépjárművel nem szabad behajtani, elmaradtak a vevők is. Elsőként a kerékpáros szaküzlet  zárt be. Ezt a vállalkozást több számítástechnikai, műszaki, bútor-, ékszer- és ruhaüzlet, cipő-, könyves-,  játék-, virág- és papírbolt követte.„Először a nyomdát kellett Nánára költözetnünk, majd a papírt és  írószereket kínáló vállalkozásunknak kellett új üzlethelyiséget keresni. Mivel a vevők autóval nem tudták  megközelíteni a sétálóutca üzleteit, lassanként elszoktak” – mondta Gyetven Miklós, a Protex ügyvezetője.

A MÁR MEGLÉVŐ AMÚGY IS SOK ADÓFAJTA MELLETT MÉG A  JÁRDÁKRA TETT REKLÁMTÁBLÁK MIATT IS ADÓZTATTA A VÁLLALKOZÓKAT, PERSZE TÖRVÉNYTELENÜL:
http://www.parameter.sk/rovat/regio/2011/09/21/ugyeszsegi-parkanynak
Ügyészségi intő Párkánynak
A szeptemberi önkormányzati ülésen a képviselő-testület tudomásul vette és elfogadta a járási ügyészség  figyelmeztetését, miszerint a járdákra kihelyezett reklámtáblákért a város nem szedhet négyzetméterenkéni  bérleti díjat, ezt csak a közlekedési törvény alapján szankcionálhatja, ha a reklámtábla a közlekedést  akadályozza. A járási ügyészség szerint ezért a vonatkozó általános érvényű városi rendeletet módosítani  kell.


ANNAK ELLENÉRE, HOGY PÁRKÁNY A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSBŐL HAVONTA 200  EZER   EURÓT KAP-...
http://www.parameter.sk/rovat/regio/2012/07/02/ismet-az-ujrameritheto-hitelhez-nyulnak
2012. július 2.-én készült írásból:
Párkány havonta mintegy 200 ezer eurót kap a központi költségvetésből.

-...AMIKOR PÁRKÁNYBAN A MUNKANÉLKÜLISÉG MEGHALADJA A 20%-OT, 2700 KÖRÜL VAN A  MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA, AMIKOR AKIKNEK VAN MUNKÁJUK AZOK IS ALIG BÍRNAK  MEGÉLNI A FIZETÉSBŐL, AMIKOR EGYRE TÖBB CSALÁD KERÜL A SZEGÉNYSÉG  KÜSZÖBÉRE, ORAVEC JÁNOS VÁROSVEZETÉSE ALATT TOVÁBB VANNAK SANYARGATVA  A PÁRKÁNYIAK:

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2012/01/03/adoemelesek-parkanyban
Januártól emelkednek a város által kivetett adók. Eszerint a lakóépületek után kivetett adó 10 százalékkal  emelkedik. Januártól többek közt növekszik a szemételhordási és az idegenforgalmi adó is.

MIUTÁN A PÁRKÁNYI LAKOSSÁG KÖTELEZVE LETT A MEGEMELT ADÓK FIZETÉSÉRE,  ORAVEC JÁNOS RÁADÁSNAK MÉG ARRA IS KÖTELEZNI AKARTA A LAKOSOKAT,  HOGY JÁRULJANAK HOZZÁ A HULLADÉKGYŰJTÓ SZIGETEK KIÉPÍTÉSÉNEK KÖLTSÉGEIHEZ

http://ujszo.com/online/regio/2012/08/19/tart-a-huzavona-a-zarhato-hulladekgyujto-szigetek-korul
A szemétdíj ugyan emelkedett Párkányban, de a tervezett hulladékgyűjtő szigetekre még várni kell.
Ján Oravec polgármester szerint a lakóközösségeknek is hozzá kellene járulnia a kiépítéssel járó  költségekhez. „Elvégre ők termelik meg a hulladékot” – indokolta a döntést Párkány polgármestere a  testület legutóbbi ülésén.

HABÁR A VÁROS  A KÖZPONTI  KÖLTSÉGVETÉSBŐL IS 200 EZER  EURÓT KAP HAVONTA ÉS  MÉG MEGEMELTE AZ ADÓKAT IS, MÉG RÁADÁSNAK  A VÁROS PÉNZBÍRSÁGOT FIZETTETT  AZ EMBEREKKEL AZÉRT, MERT A VÁROS NEM LÉTESÍTETT PARKOLÓHELYEKET

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2012/04/26/parkany-peticio-parkolohelyekert
Aláírásgyűjtésbe kezdtek Párkányban a Szövetkezeti sor egyik, nemrég felújított paneltömbjének lakói,  mert kevés a tömbház melletti parkolóhely, emiatt pedig néha vitába keverednek a városi rendőrökkel. A  lakók közül többen kénytelenek a füvön vagy a járdán parkolni, ezért pedig bírságot kapnak.


ORAVEC JÁNOS SAJÁT ÖNSZÁNTÁBÓL NEM SEGÍTETTE A CSALÁDOKAT, DE MÉG A  CSALÁDOK KÉRÉSÉRE SEM SEGÍTETT NEKIK

http://ujszo.com/napilap/regio/2012/05/23/ovodai-patthelyzet-parkanyban
Nyáron közel háromszáz gyerek maradhat óvoda nélkül Párkányban.
A városvezetés úgy döntött, júliusban csupán két hétig biztosítja az óvodai ellátást. A vakáció fennmaradó  részében – hét héten keresztül – Párkány óvodái zárva lesznek. A dolgozó vagy szezonális munkát vállaló  szülők ezáltal nehéz, sőt kilátástalan helyzetbe kerülnek. Sokan nem tudják, hová tegyék gyereküket a  nyári szünet idején.„Kilátástalan helyzetben vagyunk. Úgy tűnik, hogy a városvezetés most hajthatatlan.  Egyedülálló, dolgozó szülőként nem tudom, hova teszem óvodás kislányomat a vakáció ideje alatt.  Problémámmal nem vagyok egyedül, ezért levélben fordultunk két önkormányzati képviselőhöz. Arra  kértük őket, hogy próbáljanak eljárni ügyünkben Ján Oravec polgármesternél. Úgy tudom, egyelőre nem  történt előrelépés” – mondta az érintett szülők egyike.
Végeztünk egy kis felmérést a környező városokban és falvakban. Mindenütt működnek nyári óvodák. A  legtöbb helyen augusztus közepéig, de vannak olyan helyek is, ahol egész nyáron.


MIKÖZBEN PÁRKÁNY A LAKOSSÁGOT ADÓEMELÉSSEL, PÉNZBÍRSÁGGAL SÚJTJA, NEM  SEGÍTVE A CSALÁDOKAT SEM, KÖNNYELMŰEN ELHERDÁL 15 EZER EURÓT VAGY MÉG  TÖBBET:

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2011/08/23/parkany-bukja-palyazatot
Párkány bukja a pályázatot? A város kidobott az ablakon 15 ezer eurót. Sőt még többet.
A minisztérium ragaszkodik ahhoz, hogy a pályázat szabályai szerint három évre előre mutasson fel  Párkány egy közbeszerzést, ugyanis előre tudni akarják a projekt pontos költségvetését. A szerződést  megkötötték, szeptember huszadikáig van Párkánynak ideje, hogy eldöntse: vagy közbeszerzést ír ki a  fesztivál lebonyolítására, vagy visszalép a pályázattól – de akkor persze bukják az évi 15 ezer eurót – és  már az idei pénzt sem fizeti vissza a városnak senki.


PERSZE HITELT IS FEL AKART VENNI:
Két hitelfelvétel van példának feltüntetve, de ezeken kívül volt még több hitelfelvétel is.

http://ujszo.com/napilap/regio/2008/08/19/nem-szavazott-meg-ujabb-hitelt-a-testulet
Az önkormányzat legutóbbi ülésén vita bontakozott ki amiatt, hogy Ján Oravec polgármester és  Hogenbuch Endre, a Vadas igazgatója azt kérte a képviselő-testülettől, járuljanak hozzá egy új csúszda  felépítéséhez szükséges hitel felvételéhez, mintegy 50 millió korona (1,670 millió €) értékben.

VÁROSI INGATLANOKAT KELLETT ELADNI, HOGY A VÁROS FIZETŐKÉPESSÉGE  HELYREÁLLJON:

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2011/07/21/200-ezer-euros-hitelt-vett-fel-parkanyi-onkormanyzat
Mivel a szabad felhasználású készpénzkeret elfogyott, az önkormányzat 200 ezer eurós, újrameríthető hitel  felvételét hagyta jóvá. A hitel felvételét ugyanakkor Szigeti László, az önkormányzat pénzügyi  bizottságának elnöke aggályosnak tartja, miként fogalmazott, ha a városi ingatlanokat a következő körben  sem sikerül eladni, akkor ez komoly gond, hisz ez 300 ezer eurós bevételkiesést jelentene. Ebben az  esetben viszont év végére újra megoldást kell keresni arra, hogy a város fizetőképessége helyreálljon.

ELADJA A VÁROS INGATLANAIT, NEM TÖRŐDVE AZZAL (hiszen a nyugdíjkorhatárt elérve már nem szándékozott tovább polgármesterkedni), HOGY A TOVÁBBI ÉVEKBEN A KÖVETKEZŐ POLGÁRMESTER MIT FOG ELADNI, HA A VÁROS KÖLTSÉGVETÉSE MEGSZORUL. RÁADÁSUL AZ ELADOTT INGATLANOK UTÁN SOHA TÖBBET NEM LESZ BÉRLETI DÍJBÓL BEVÉTELE A VÁROSNAK!!! Párkányiak, gondolkodjatok!!! Vajon miért tette ezt az Oravec János???

NEM AKADÁLYOZTA MEG, HOGY PÁRKÁNYBAN MEGSZŰNJÖN A KÖZPONTOSÍTOTT  EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

http://www.felvidek.ma/nezopont/jegyzet-kommentar/47235-megbomlott-a-kozpontositott-parkanyi-egesz segugyi-ellatas
A központosított járóbeteg-ellátás Párkányban megszűnt, a rendelőintézetből 8 orvos eltávozott. Köztük  körzeti, általános orvosok és szakorvosok, akik az újonnan átadott kis rendelőintézetbe távoztak. Sokak számára romolhat az egészségügyi ellátás hozzáférhetősége, hiszen családi orvosuk az új  rendelőintézetbe költözött, szakorvosuk maradt a központi rendelőintézetben, vagy fordítva. Miközben a  két épület közötti távolság több, mint egy kilométer. Sőt, a központi rendelőintézetben maradt a röntgen, a  laboratórium, a műveseállomás és egy sor más diagnosztikai lehetőség. Esetenként a páciensnek, ha  ragaszkodik eddigi orvosához naponta több ízben is meg kell majd tennie a két intézmény közötti  távolságot. Az új intézmény a legrégebbi lakótelep közepén helyezkedik el, aránylag gyenge logisztikai  háttérbázissal (parkolóhelyek, autóbuszmegálló hiánya).
Felmerül a kérdés, hogy a körzeti építésügyi hivatal MIÉRT ADOTT ENGEDÉLYT az új, kis rendelőintézet  megépítésére, ha tudta, megbomlik ezzel az egészségügyi ellátás kényelmes, központosított jellege? Az  építésügyi hivatal fenntartói a régió önkormányzatai, a hivatal átruházott állami hatáskörben végzi  tevékenységét. Igazán meg kellett volna fontolni, hogy vajon a régió lakossága érdekében, vagy szűk  csoportérdek miatt történt az új rendelőintézet megépítése, az építési engedély megítélése.


DE MÉG A BIZTONSÁG IS HADILÁBON ÁLL A VEZETÉSE ALATT:

http://ujszo.com/napilap/cimlapcikk/2014/02/05/rokak-parkanyban
2014. február 5. A városban kóborló rókák miatt aggódnak a párkányiak. A családi házak közelében és a  panelházak szeméttárolóinak környékén is többen látták őket.

https://www.facebook.com/sturovcania?fref=ts
Renata Némethová: ani to že sa líška prechádza na chodníku okolo Kotvy nieje v poriadku tak nech  láskavo niečo robia... však tam ľudia venčia psov...
Tetszik · Válasz · 1 · szeptember 4., 19:01

Janette Nádler: nemcsak a Vadasban jarnak ròkàk hanem fent a Terasyn is!!!! este sötétedés utan vittem  ki a szemetet és a kukàbol ugrott ki!!!!!azt sem tudtam hogy merre fussak ugy megilyedtem!!!ideje lenne  ha màr kezdenének velük valamit!!!!!!!!!!!!
Tetszik · Válasz · szeptember 4., 20:09

Adrian Patho Ja és még a rókákhoz annyit éjel a sétálón is lehet velük találkozni meg az új Billánál is! Az  meg hogy a városi rendőrség tehetetlen?! Akkor minek van???? Vadálatok rohangálnak a városban!  Addig kell várni meg baj nem lesz????
Tetszik · Válasz · szeptember 4., 18:57


ORAVEC JÁNOS HÍRHEDTEN ROSSZUL MŰKÖDÖTT EGYÜTT A KÉPVISELŐTESTÜLETTEL IS,  ORAVEC JÁNOST AZ ÜGYÉSZSÉG IS ELMARASZTALTA:

2005, szeptember 17.
http://ujszo.com/cimkek/regio/2005/09/17/ugyeszi-intest-kapott-parkany
Az ügyészség elmarasztalta Ján Oravecet azért, mert az idén június 16-ra kért rendkívüli gyűlést csak  határidőn túl, június 23-ra hívta össze.
Az érsekújvári járási ügyész arról értesítette a helyi képviselő-testületet és a városi hivatalt, hogy a június  22-i önkormányzati gyűlésen hozott határozatok semmisnek tekintendők. Az ügyészi állásfoglalás szerint  az önkormányzati ülésnek nem volt jogalapja, mert azt későn, a határidőt túllépve tartották meg. Az  ügyész éppen ezért felkéri a testületet, törölje az ezen a tanácskozáson hozott határozatokat, ellenkező  esetben bírósághoz fordul.
A párkányi képviselők már június 16-ra (tehát konkrét dátumra és a végül megtartott tanácskozáshoz  képest egy héttel korábbra) kérték Ján Oravec polgármestertől egy rendkívüli ülés öszszehívását, ám azt a  város első embere csak június 23-ra rendelte el. Ján Oravec akkor lapunknak kifejtette: az önkormányzati  törvény értelmében neki saját hatáskörében tíz napja van arra, hogy eldöntse, mikorra hívja össze az ülést.

Sok képviselő szerint viszont a polgármester SZÁNDÉKOSAN IGNORÁLTA a rendkívüli gyűlések  megtartását, ráadásul nem vette figyelembe a kért konkrét időpontot sem. Márpedig éppen ezen a júniusi ülésen erősítette meg a testület azokat a határozatokat, amelyek értelmében  a Vadas fürdő felügyeleti-tulajdonosi jogkörei a képviselő-testületet illetik. Ján Oravec más véleményen  van: szerinte ezek a kompetenciák a várost és annak mindenkori polgármesterét illetik meg. Oravec a  határozatokat azóta sem ismeri el. A képviselő-testületnek és a Vadas igazgatójának, Gyetven Miklósnak más a véleménye.

2005. október 6.
http://ujszo.com/cimkek/regio/2005/10/06/vadas-furdo-peres-ugy
A rendkívüli önkormányzati ülésen az Érsekújvári Járási Ügyészség képviseletében Valéria Sedláková  ügyész is részt vett.
A képviselő-testület Gál Gábornak, a parlament alkotmányjogi bizottsági tagjának írásos szakvéleményét  is kikérte, s ez a szakvélemény a testület álláspontját erősítette meg.
Ján Oravec kedden is azonnal KIVONULT AZ ÜLÉSRŐL és közölte, továbbra sem írja alá a  képviselő-testületi határozatot.
Az ügy végére pontot minden bizonnyal a bíróság tesz, kedden viszont a képviselő-testület helyt adott  további két ügyészi óvásnak a rendkívüli ülésekkel és az önkormányzat tárgyalási rendtartásával  kapcsolatban.


A SAJTÓBAN IS ÍRTAK RÓLA, HOGY ORAVEC JÁNOSNAK VOLT EGY-KÉT BOTRÁNYOS  ESETE IS:
http://www.felvidek.ma/nezopont/velemeny/49250-daniel-erzsebet-parkanyrol-meg-egyszer


ORAVEC JÁNOS A BOSSZÚÁLLÓ?

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2011/01/12/bosszu-vagy-indokolt-bizalomvesztes-jan-oravec-menesz tette-egyik-valasztasi
Ján Oravec, Párkány polgármestere az önkormányzati választások után azonnali hatállyal menesztette az  Enerbyt városi Kft. igazgatóját, Folk Róbertet. Az igazgató rendkívül méltatlannak, megalázónak és  főképp igazságtalannak tartja a kirúgást, szerinte egyértelműen bosszút állt rajta a város első embere, mert  indoklás nélkül, szakmai és észérveket mellőzve penderítette őt ki. Szerinte pusztán amiatt, mert Folk  indulni merészelt a polgármester-választáson.

Az egyik cikkhez hozzászóló Parkany Gaddafiának nevezi:
Meglatasom szerint itt nem az a baj, hogy Parkany Gaddafia mennyire autokratikusan vezeti varosat, vagy,  hogy eppen kit tavolit el a kornyezetebol, hanem, hogy a rendszer megengedi, hogy barkit szakmai vagy  szemelyes indoklas nelkul onkenyesen ki lehessen rugni.
...De vigyazni kell am...hogy ne legyen tul talpraesett (Ne adj Isten, kritikus!) azert a vallalkozo sem, foleg  akkor ne, ha mondjuk varosi ceget iranyit, mert olyankor aztan konyortelenul lecsap Gaddafi vas okle.  mint ahogy az tortent pl. Gyetven Miklos eseteben. Talan alaptalanul, de Folk ur es Gyetven ur eseteben  latok nemi parhuzamot,


PÁRKÁNYBAN AZT BESZÉLTÉK, HOGY ÖNKÉNYESEN, AZ Ő DÖNTÉSE ALAPJÁN NEVEZTÉK  KI a Vadas új igazgatójának Hogenbuch Endrét és az Enerbyt vállalat ügyvezetőjét Szórád Györgyöt

http://ujszo.com/cimkek/regio/2006/10/26/nyertes-van-igazgato-nincs
A képviselő-testület nem fogadta el a Vadas új igazgatójának jelölt Hogenbuch Endrét. A héttagú pályázati  bizottság a múlt pénteken 11 jelölt közül választotta ki Hogenbuch Endrét, aki a bizottságban öt tagnál végzett abszolút első helyen. Boócz Mária, a pénzügyi bizottság elnöke (MKP) csak annyit jegyzett meg: a pályázati bizottságban, amelynek ő is tagja volt, szerinte aránytalanul sok önkormányzati alkalmazott ült.
Belák Ádám szerint a képviselő asszony korrekt hozzászólására a polgármester teátrálisan, indokolatlanul  hevesen, kampányízűen reagált, s ezzel még a voksolás előtt nyomást próbált gyakorolni a testületre.
 
Azt beszélik Párkányban, hogy a megválasztott ember aztán felvette alkalmazottnak a polgármester fiát. Érdemes lentebb elolvasni, hogyan működik a fürdő a polgármester által megválasztott ember és a polgármester fia vezetése alatt.

http://ujszo.com/online/regio/2011/02/10/szorad-gyorgy-lesz-a-parkanyi-enerbyt-ugyvezetoje
Folk Róbertet, a városi tulajdonú Enerbyt vállalat ügyvezetőjét decemberben menesztették. Több jelentkező közül a választás Szórád Györgyre esett. Ján Oravec polgármester hivatalosan is bejelentette, az Enerbyt ügyvezetői posztját márciustól Szórád  György tölti be.

Érdemes megnézni a videót, hogy milyen tudású embert választott az Enerbyt élére: "A ZAVAROSBAN JÓ HALÁSZNI?"

http://www.bumm.sk/archivum/2014/10/03/100065_atlathatatlan-a-del-szlovakiai-varosi-onkormanyzatok- mukodese
2014. október 3.-én készült írásból:
Közzétette a Transparency International Slovensko (TIS) ügynökség a „Nyitott önkormányzat 2014” című  felmérés eredményeit arról, hogy az egyes önkormányzatok munkája és működése mennyire átlátható az  adott város vagy község lakosai számára, melynek keretében a száz legnagyobb városi önkormányzat  átláthatóságát vizsgálták, PÁRKÁNY AZ UTOLSÓ ELŐTTI HELYEN végzett. Átláthatóság mértéke mellett figyelembe vették az  önkormányzat által kiadott tájékoztatások gyakoriságát, az önkormányzat által üzemeltetett honlap  színvonalát, valamint a korrupcióellenes intézkedések számát és hatékonyságát is. A TIS  végkövetkeztetése szerint minél magasabb helyezést ér el egy önkormányzat, annál kisebb az esélye a  KORRUPCIÓnak és a GYANÚS, ÁTLÁTHATATLAN ÜGYLETEK lebonyolításának. A felmérés csupán  arra igyekszik rámutatni, hogy a jobb átláthatóság csökkenti a lehetséges VESZTEGETÉSEK és a  HŰTLEN KEZELÉS veszélyét.Rosszul teljesítettek az önkormányzatok a „politikai tisztesség” kategóriában  is. Az értékelt városok közül csak kevés hozza nyilvánosságra a polgármester vagyonbevallását, a városi  képviselőkét egyik sem.

PÁRKÁNY:
A magyarlakta városok közül az UTOLSÓ HELYEN végző PÁRKÁNYnak 4 kategóriában egyáltalán nem sikerült  pontot szereznie, eszerint a határ menti városban a nyilvánosság egyáltalán nem vesz részt a  döntéshozásban, ÁTLÁTHATATLANOK A PÁLYÁZATOK  és a PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSOK,  valamint a SZEMÉLYZETI KÉRDÉSEK ÉS FUNKCIÓK ELOSZTÁSA is. A helyi önkormányzat nem  jeleskedik a „polititkai tisztesség” kategóriában sem.


ORAVEC JÁNOS  A TÉVÉBEN AZT NYILATKOZTA, HOGY FELJESZTENI AKARJA A FÜRDŐ  TERÜLETÉT ÉS HOGY A FÜRDŐNEK AZ IDŐJÁRÁS MIATT VOLT NEM JÓ NYERESÉGE.

Kérdezem tőle: Minek akar fejleszteni, ha a vezetése alatt a már meglévőt sem tudják megfelelő  szinvonalon tartani. Ha a már itt nyaraló turista is elmegy és soha többet vissza sem akar jönni.
Pedig az ő fia is a fürdőben dolgozik.
No persze..... az időjárás tehet mindenről.......másra úgysem fogja........Csakhát a párkányiak tudják,  milyen idő volt nyáron és ajánlom elolvasni a nyaraló vendégek interneten közzétett írásait is és a  kétségbeesett nyaralók véleményét is, akik már más megoldást nem látva a Markíza tévéhez fordultak  segítségért:

http://www.tvnoviny.sk/domace/1767520_unikatny-autokemping-v-sturove.-behaju-po-nom-lisky?__TU U7NTQxOzAyNDUgcXFzYDhlNTYyXndhZHE=lxkclneqcz
Unikátny autokemping v Štúrove. Behajú po ňom líšky. Bezočivo vojdú do stanu či karavanu. Lezú im do spacákov, kradnú topánky.
V areáli štúrovského kúpaliska sa prechádzajú líšky. Rodiny s deťmi sa boja besnoty. Kompetentní podľa  turistov problém neriešia.
„Nie je dokázané, že či náhodou nemajú besnotu. Čiže jedná sa o to, že tie deti sa tam hrajú, pomedzi  prebehne líška, môže sa stať, že sa zľakne alebo čo a pokúše to dieťa," obáva sa ďalší z rekreantov.
Líšky turistom lezú do spacákov, hryzú a odnášajú im topánky. Boli rodiny, ktoré prišli a po skúsenosti s  líškami hneď aj odišli. Tí, čo zostali, po nociach hliadkujú.
Dokedy budú ešte líšky naháňať strach turistom? Vyrieši vedenie problém v krátkom čase raz a navždy?  Alebo počká, kým líšky odoženú návštevníkov nadobro?

Hozzászóló:
Anna Pátíková
Žiadna hystéria! Skôr je zarážajúca nečinnosť kompetentných. Chcem pripomenúť, že pobyt nie je  zadarmo, keby neprišla TV Markíza, nič by sa ani neriešilo. A to nehovorím o tom, že po použití WC nie  je k dispozícii mydlo (aspoň pri bazénoch), asi čakáme až vypukne epidémia.

Pedig az Új szó már 2014. február 5.-én leközölte, hogy rókák vannak Párkányban, de a városvezetés ezek  szerint nem intézkedett, ha a Markíza jópár hónap elteltével arról tudósított, hogy még mindig rókák vannak a fürdő területén.

A párkányi fürdő területén már két éve rókák mászkálnak. Bemennek az autókempingben lévő sátrakba és a lakókocsikba is. Az emberek félnek a veszettségtől. A videón is látni, hogy a terület elhanyagolt, gondozatlan, nagy a gaz mindenütt.

http://www.cas.sk/forum/219223/inspekcia-na-kupalisku-vadas-sturovo-more-atrakcii-vlnobitie-aj-nudisti cka-plaz/1

08.08.2013 12:2 A čo tak pred vstupom do novej sezóny skontrolovať aj perličkový bazén? Polovica  trysiek (či bublinkovačov) nefunguje.

08.08.2013 15:47
Poplatok za tobogány je jednotný 4€ a je neprenosný. Nalepie Vám pásik, čo sa nedá použiť viackrát..  teda dá sa.... len to treba vedieť. V neďalekých Patinciach je vstupné dosp. 5€, dieťa polovičku, tobogány  sú v cene. Dávam na zváženie

08.08.2013 14:06
bol som tam raz a uz nikdy viac, neustala buzeracia a vypiskovanie na pistalke, jeden den sa nesmie v  bazeze hadzat malou loptickou a na druhy den zas malou ano a velkou nie, mali by posielat personal na  skolenie do madarsky termalov, tak su tie sluzby na urovni a uvedomuju si kdo je pre nich zakaznik, to v  sturove ani nahodou

08.08.2013 15:05
Toľko ospevovaný Vadaš tu skutočne platí sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou ak je tu niekto kto  neustále chváli toto zariadenie tak sa stáva pravdou že je vlastne dobré. Moje poznatky z tohtoročnej  dovolenky strávenej na Slovensku a teda aj v Štúrove vo Vadaši ma nemilo prekvapili, kemping  neupravený porozhadzované akési železá pozdlž cesty, stromy neobrezané takže ste si mohli z karavanu  stiahnuť strechu alebo prinajmenšom odtrhnúť nosiče či okienka a vstup do kempingu myslím cesta je  ako na skrachované JRD hlavne ,že sú tam magnetické čipy s rampami ,ale komunikácia a značenie je  otrasná. Kedže som bol s karavanom ubytovaný v kempingu chcel som používať sprchy a kuchynku na  to určené v uvedenom zariadení verte alebo nie ,ale počas celých 4 dní tam netiekla teplá voda aj napriek  reklamácií na recepciíí sa stav nezlepšil a tak sme odtiaľ odišli, dalšia vec ktorá ma vskutku tak isto  zarazila bolo zistenie tých čo tam chodia už roky konkrétne klienti z Liptova a bavili sme sa na túto tému  uviedli ,že chodia tam už 4 či 5 rokov a teplá voda v kempingu nikdy nešla /katasrtofa / pýtam sa čo robia  SOI a hygiena pod ktorú patrí toto kúpalisko ? Dalšia vec všade na terasách stánkov s jedlami sa fajčí  žiadny ani len jeden zákaz fajčenia som nikde na celom ttmo placi nevidel o akomsi samostatnom  pirestore pre fajčiarov ani vidu ani slychu ,opäť otázka pre hygienu zákony na ochranu nefajčiarov platia  len v Bratislave v nákupných centrách a na Slovensku vo všetkých prevádzkách kde sa podáva jedlo len  Štúrove nie ? Tak opäť čo robí verejný zdravotný ústav Nové Zámky pod ktoré toto kúpalisko patrí ak  mu toto nevadí? Písal som aj podnet na túto inštitúciu ale odpoved som zatiaľ nedostal uvidíme ako vec  vyriešia. Takže milý marketingový manažéri Vadašu je fajn ak investujete do umelých vĺn, topogáňov a  podobne ale bolo by fajn ak už prevádzkujete aj iné služby aby boli adekvátne k tejto dobe a cenám ktoré  účtujete za ne . Samochvála s***í a v tomto prípade to platí viac

08.08.2013 15:09
Úprimne povedané, bola som tam pred mesiacom a už by som sa tam nevrátila. Za tie ceny sa na  Slovensku nájdu aj kúpaliská a termalparky v lepšom stave a s lepšími cenami. Jeho pozitívum sú ale  umelé vlny, ktoré som inde na slovensku nenašla zatiaľ. Ale pomer cena/kvalita sa mi rozhodne nepáčil.  Takže ako skúsenosť fajn, ale necítim túžbu sa tam vrátiť. To už radšej Veľký Meder - tobogány sú v  cene, prostredie podľa mňa krajšie, novšie a o ubytovanie priamo v Mederi naozaj núdza nie je.

08.08.2013 15:12
a zabudla som - veľké sklamanie, že v dnešnej dobe ešte niekde fungujú tak, že nemajú odkladacie  skrinky zadarmo - ale len za poplatok. Ad Meder - kopec skriniek fungujúcich na hodinky na ruke, na  ktoré si aj nabijete kredit a viete tým platiť kdekoľvek v areáli a prípadne peniaze na viac.. vám vrátia.  Čiže žiadne chodenie s peňaženkou a starosti o to, kde dám veci, aby mi nič nezmizlo.. a podobne.

08.08.2013 17:48
Musím s diskutujúcimi len súhlasiť. Kúpalisko Vadaš má pomerne dosť vážnych nedostatkov.
Vadaš pomaly,ale isto chátra a je na najlepšej ceste k degradácii svojho mena.

https://www.facebook.com/sturovcania?fref=ts
Csenger László: Ezért nem teszem be a lábamat a fürdőbe. Ilyen szar helyre én nem megyek. A Duna  ingyen van és legalább a vize is felfrissíti az embert.
Tetszik · Válasz · szeptember 5., 16:01

Adrian Patho: Vadas igazgató úr!!!!!!! Hajrá! Majd lehet nyavajogni miért kevés a turista meg a vendég!  Párkány vezetőség hajrá én Így szeretlek! És sírjon a szátok hogy kúr...tok el a turista városunkat!  Gondolkodjatok turistákból élünk ti meg űzitek el őket!
Tetszik · Válasz · szeptember 4., 18:51


ÉS A VÁLASZ, HOGY MIÉRT Ő A JANI PÁRKÁNYBAN avagy
A JANI MIÉRT KAPIRGÁLHAT MÉG MINDIG  PÁRKÁNY DOMBJÁN?
az alábbi weboldalakon található:

http://www.felvidek.ma/felvidek/cikk/25667
http://www.felvidek.ma/nezopont/velemeny/49250-daniel-erzsebet-parkanyrol-meg-egyszer


MÁR AZ EGÉSZ VÁROS BESZÉLI:

Megtört, fáradt, nyugdíjbavaló öregember. A tévés kerekasztal beszélgetés felvételén is ezt látni.

Az interneten Parkany Gaddafiaként nevezték meg és ezt írják róla:
http://www.parameter.sk/rovat/regio/2011/01/12/bosszu-vagy-indokolt-bizalomvesztes-jan-oravec-menesz tette-egyik-valasztasi
Parkany Gaddafia.
Az a teny, hogy elszallt az elan es 'Parkany csondje meg mindig folytatodik´..! Zaraskent a koltoi kerdes  mindossze annyi lenne, hogy ha az ember mar nem motivalt valamiben, akkor miert erolteti? Esetleg a  nyugdij alap egy kicsivel valo megfejelese lenne a cel vagy talan mert mar elfelejtettunk autot fenyezni  (ahogy Gyurcsany Ferenc mondotta)?  

Saját facebook oldalán ismerősei a szemébe is leírják:

VAJON MIÉRT AKAR ISMÉT POLGÁRMESTER LENNI AZ O. JANI???

Tán a havi 2300 eurós fizetésért?

Tán azért, mert attól fél, hogy amikor már ő nem polgármester, akkor a tévében közzétett riport, az  interneten megjelent írások és a fürdővendégek panaszai alapján a fiát menesztenék a fürdőbéli  munkahelyéről?

Vagy tán még attól is tart, hogy a szőke hajú leányát is kidobnák a városházáról?

Esetleg tényleg a nyugdij alap egy kicsivel való megfejelése lenne a cél?  

Vagy nem bírná elviselni, hogy amikor már nem polgármester a sok seggnyaló magára hagyná?

Vagy tán azért is, mert már megszokta a kukorékolást Párkány dombján és a nyugdíjban unatkozna?


ORAVEC JÁNOS  AKI MIATT  ZENÉL A ZENÉLŐ HÁZ

Még a probléma elején voltam a városházán Oravec János után, kértem, hogy segítsen. Elmagyaráztam  neki, hogy az állandó kutyaugatás zavar a könyvelésben, fáj a fejem az ugatástól, nem tudok pihenni  munka után sem. Nem segített nekem. Én is vállalkozó voltam akkor, bútorüzletem volt. Ha nekem nem  segített, a többi vállalkozónak vajon segített-e?

Majd ugyvéddel levelet írattam, mégsem intézkedett az Oravec János, sem senki más a városházán:


Később észrevettem az interneten a párkányi kutyatartási törvényt ami szerint meg lehetett volna oldani a  helyzetet:
http://www.sturovo.sk/vzn.phtml?id_menu=16324&module_action__33340__id_vzn=9434#m_33340
Všeobecne záväzné nariadenie mesta č. 2/2012 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta  ŠtúrovoČl. 3
Podmienky chovu psov
d) dbať, aby chovom psa neboli narušované vzťahy medzi občanmi, predovšetkým susedia nesmú byť  nad mieru primeranú pomerom obťažovaní hlukom, pachom, odpadmi, pes nesmie ohroziť susedov,  alebo okoloidúcich občanov cez plot,

Habár a tévében többször is azt nyilatkozta az Oravec János, hogy a kutyaugatás miatt szól a zene, a  meglévő törvény alapján intézkedhetett is volna, de még mind a mai napig itt ugat egész nap állandóan a  szomszédban a Pintérék kutyája a Kossuth utca 27.-es ház udvarán az ablakomtól 4 méterre. Még mindig  nem intézkedett az állandó kutyaugatás végett, de rám már több büntetőjogi feljelentést tett,  bűncselekménnyel vádolt a zenehallgatás végett.


Ez a videó bizonyíték az Oravec János észbeli és egyéb tulajdonságaira. Ebből a videóból teljesen  nyilvánvaló, hogy nem törvényesen oldotta volna meg a helyzetet, pedig ott van előtte a városi rendeletű  törvény, ami alapján törvényesen is megoldhatta volna már régen a helyzetet, még 14 évvel ezelőtt,  amikor legelőször voltam a városházán az ügyben, már akkor a kezdet kezdetén mindenki örömére. De  nem tette!!! Sőt mind a mai napig nem teszi!!! 14 éve nem segít!!! Helyette elmérgesítette a helyzetet  amennyire csak tudta!!!!!!

ORAVEC JÁNOS  MIATT  ELCIGÁNYOSODIK PÁRKÁNY.

Ahelyett, hogy a meglévő törvények alapján segített volna megoldani a helyzetet, helyette elmérgesítette.  Engem jelentett fel, bűncselekménnyel vádolt a zenehallgatás miatt. Egyik feljelentése alapján betörtek a  házamba a rendőrök és elvitték a becsületes vállalkozói munkával megkeresett pénzemen vett  számítógépeimet. 14 éve tűröm a szomszédok és a környékbeliek a személyem és vagyonom elleni  naponta többszöri kihágásait és bűncselekményiet, ami ellen a városi rendőrség egyáltalán nem lép fel, sőt  inkább...!!! A házkutatáskor határoztam el, hogy a házamhoz tartozó telket, ami a Pintérék (jobb oldali szomszéd) háza mögött  van és folytatólagosan a Tokodiék (bal oldali szomszéd) kerítéséig a házam mögötti telekből annyit, hogy elférjenek a  lakókonténerek, lakbér nélküli ingyen használatra adom hajléktalan roma családoknak, sőt veszek nekik  használt olcsóbb lakókonténereket, maringotkákat is, meg némi zenehallgatásra alkalmas készülékeket is,  hogy nekik se fájjon a fejük az állandó kutyaugatástól. Házam melletti területből biztosítok nekik  bejáratot. A házamat a megmaradt telekkel ár alatt szintén romáknak vagy önkormányzatnak adom el  romák lakhatására. Őket nem fogja zavarni, hogy romák laknak a közelükben. Olyan adásvételi szerződés  van előkészítve, amit semmiképpen nem lehet kijátszani (a vevő vétel után eladja nem romának, stb.).  Ismerve a környékbelieket intézkedtem afelől is, ha valami történne velem, akkor is az akaratom  teljesüljön.
Elhatározásom után hirdetést adtam fel az interneten több helyen, romák lakhatására kínálva házamat.
Miután ez kiderült, a városban megállítottak jópáran a volt vevőim közül, nehezményezve, hogy a romák nemcsak a  szomszédoknak és környékbelieknek fognak panaszt okozni, hanem majd az egész városban lopni fognak  és akárhányan is jönnek, utána majd elszaporodnak, mert majd jönnek a testvéreik, rokonaik is ide a  többihez Párkányba. Voltak, akik felajánlották, hogy beszélnek az Oravec Jánossal, hogy a város vegye  meg a házamat telekkel együtt és aztán majd a város eladja, így nem veszít a város sem, a romák sem  jönnek Párkányba, a zene is elhallgatna örökre. Én viszont mindezek után azzal sem tisztelem meg az  Oravec Jánost, hogy arra méltassam, hogy leköpöm, nemhogy szóba álljak vele. Így azt kérték tőlem,  várjam meg a választásokat, biztosan olyan polgármester lesz már Párkányban, akivel szóba állok.  Hosszas hezitalás után a volt párkányi vevőim miatt úgy döntöttem, várok a választásokig a  telekkel is, a házzal is, a város beperlésével is a polgármester által okozott sérelmek (tévében,stb. rólam  közzétett megjegyzései, nem intézkedése a kutyaugatás végett és egyebek) és a városi rendőrség tétlensége  miatti sérelmek (nem intézkedtek a párkányi bolondok ellen a kihágásaik, bűncselekményeik miatt), (nem teregetem ki  ide a tromfjaimat), a külön beperléssel is azon diszkrimináció végett, hogy a polgármester az ellenem való  feljelentés írással, tüntetésbeni részvétellel ellenem, tévébeni szerepléseiben és egyebek, engem  diszkriminált a többi városlakót pedig segítette. Itt jegyzem meg az esetlegesen mosolygó szomszédoknak,  hogy ügyvéd nélkül egymagam pert nyertem a Markíza tanult ügyvédeivel szemben és már ki is fizettek nekem kártérítésként olyan összeget, amit a legtöbb párkányi egész életében nem tud összespórolni.  Persze a város elleni perben a legjobb ügyvédet fizetném meg.

Mivel egyik polgármester-jelöltet sem ismerem személyesen, így végignéztem a három óra hosszás tévés  kerekasztal beszélgetést és ennek alapján nyilvánosan kijelentem és nyilvánosan ígéretet teszek:

A SZABÓ EUGENNAL HAJLANDÓ VAGYOK TÁRGYALNI ÉS AMENNYIBEN ÁLTALAM  REÁLISNAK TARTOTT ÁRON A VÁROS MEGVESZI A HÁZAMAT, AKKOR ELADOM A  VÁROSNAK ÉS HA ÍGY LESZ, AKKOR MEGÍGÉREM, HOGY AZ ÉLETEMBEN SOHA TÖBBET PÁRKÁNYBAN LAKNI  NEM FOGOK. Megjegyzem ebben az esetben az utóbbit nagy örömömmel önként felajánlom.
Persze természetesen csak akkor tárgyalok vele, ha kompetens intézni ilyen dolgokat, vagyis ő lesz a  polgármester. És ha eközben komolyabb sérelem már nem ér engem.

O.Janinak: Kár erőlködni, mielőtt közzétettem ezt az írást, minden vele kapcsolatos forrásanyagot lementettem.


A töbi polgármester-jelöltről röviden:


VINCE TIBOR


No ez a Vincze ez aztán nagy kópé! Kitette a weblapjára a kérdőívet, ahová a párkányi lakosok
leírhatták a kívánságaikat:
Majd a már kész, kitöltött kívánságlistát bedolgozta a választási programjába. Mondom, nagy kópé!
Majdnem mindent megígért, már szinte csak azt nem, hogy lehozza a csillagokat az égről. Kíváncsi vagyok, hogy hány párkányi dől be az ígéreteinek? Én láttam a választási kis videóját. Mindenkinek ajánlom, hogy mielőtt elkezdi nézni a videót, mindenképpen látogasson el az illemhelyre, mert nem biztos, hogy időben odaér (nem a videó hosszúsága miatt) miután a mi Vincénk befejezte az ígérgetéseinek hosszú terjedelmes sorát.


Vajon miért ígérget fűt-fát ez a Vincze? Azzal dicsekszik, hogy ő cégvezető. Viszont egy jól működő vállalkozást nem hagy ott csak úgy az ember, mert ha a következő választáskor nem választják újra, akkor két szék közül a földre esik. A régi ügyfelek nem várnak négy évig a bizonytalanra, hogy ő visszatér a vállalkozásához, hanem keresnek másik partnert. És azt persze nem fogják otthagyni egy olyan Vincze kedvéért, aki hol polgármester akar lenni, hol vállalkozik vagy nem. Nos nyilván mindenki tisztán látja, hogy ennek a Vincének nyilvánvalóan hogyan is működhet a vállalkozása, ha azt ott akarja hagyni. Ha a saját vállalkozása ilyen, akkor hogyan tudna egy várost vezetni?????

A tévés kerekasztal beszélgetés résztvevői is nyilván tudták, miféle vállalkozása van a Vincének, mert megkérdezték tőle, hogy hány alkalmazottja van. A mi Vincénk büszkén mondta, hogy öt, nem kis derültséget okozva ezzel. Tudniillik Párkányban még a kínai ruhás üzletnek is több alkalmazottja van.
Egyesek szerint még az öt alkalmazott sem igaz, mivel a Vince cége csak egyszemélyes, csak Ő egymaga egyedül.

 

A facebookon nyilvánosan közzé van téve a születési dátuma (elmentettem az egész oldalt): 1960. augusztus 24.-én született vagyis az 55.-ik évében van. Választási oldalán viszont 53 évesnek írja magát. Ejnye-ejnye Vincze!!! Hazudsz a választóknak??? A plakátjain is a jópár évvel ezelőtti képe van.  Én a valós kinézete alapján kb.70 évesnek néztem. Én sosem választanák 54 év feletti embert polgármesternek, mert nagyon könnyen előfordulhat, hogy az már csak beül fáradtan a polgármesteri székbe és végigülli kényelmesen az utolsó nyugdíj előtti éveit. Nem hinném, hogy törné magát és évekre előre tervezne, hisz minek, mire lejár a mandátuma, már nyugdíjba is mehet lassan. Így nincs tétje a dolognak, minek törné magát a kényelem helyett?

Véleményem szerint egy polgármesternek, aki az egész várost képviseli, az ennek a posztnak megfelelő értelmi szinten kívül el kell érnie egy bizonyos magassági és kinézeti szintet is.

Azért remélem a legközelebbi választáson ismét indul ez a Vincze Tibor, mert legközelebb már én is akarok írni a kívánságlistájára. No nem azért, mert úgy gondolom, hogy teljesül a kívánságom, de olyan jó hallgatni ezt a Vinczét, a tévében már úgysincs semmi jó szórakoztató műsor. 

Ezeket az anyagokat is elmentettem, már hiába törlöd Vince.KARAKÁN GÁBOR

Véleményem szerint, annak aki végignézte a tévés kerekasztal beszélgetést, egyértelmű, hogy habár mondogatta a terveit, de mindenfajta szempontot figyelembe véve, ő most még túl fiatal ahhoz, hogy egy várost felelősséggel vezessen, annak gondjait megoldja. Nyilván mindenkinek vannak észrevételei vele kapcsolatban, nekem is vannak, de mivel tudomásom szerint ő engem nem sértett meg, így én sem mutatok rá, nem részletezem, nem írom le a negatív véleményemet róla.ING. EUGEN SZABÓ
Ő az, aki a négy polgármester jelölt közül mindenfajta szempontot figyelembe véve a legmegfelelőbb és a legjobb korban is van egy ilyen funkció betöltésére, se nem öreg, se nem túl fiatal.

Igaz, most még nem nagy szónok, de Párkánynak nem szónokra van szüksége, hanem aki felelősséggel vezeti a várost. Úgy gondolom, hogy a kezdeti időszak után, míg áttanulmányozza a dolgokat a városházán, megpróbálja jól vezetni a várost.

A Most-Híd, SMER és MKP pártok komplexnek és céltudatosnak találták választási programját, ezért támogatásukról biztosították. Ing.Szabó Jenőt!!! Oravec Jánost, Vincze Tibort és Karakán Gábort NEM támogatja egyik párt sem a választási programjuk alapján sem!!!!!

http://ujszo.com/napilap/regio/2014/10/16/fuggetlen-jeloltet-tamogat-a-hid-az-mkp-a-smer
Változásra van szükség – állítja egybehangzóan a Híd, az MKP és a Smer is, ezért a novemberi  önkormányzati választásokon Eugen Szabó független polgármesterjelölt mögé sorakoztak be.

Mindenkinek ajánlom elolvasni Ing.Szabó Eugen honlapját, ahol megtalálható többek között a választási programja is:
http://szabo2014.sk/

Weblapjáról ízelítőül:

Főiskolai tanulmányaimat a Szlovák műszaki egyetemen végeztem Pozsonyban. Vegyészmérnöki oklevelet az egyetem vegyészeti karán szereztem gazdaság és irányítástechnikai irányzaton.

Irányítottam sok beruházási és fejlesztési projekt előkészítését és kivitelezését. Dolgoztam a kereskedelemben, mint marketing menedzser majd anyagbeszerző vezető. Fél éven át a budapesti kereskedelmi kirendeltség igazgatója voltam. A legtöbben viszont műszaki és termelési igazgatóként tartanak számon.

Vezetői képességek:
 • Rendelkezem minden olyan fontos képességgel, ami összetett feladatok megoldásához szükséges – elemzési képesség, módszeres megközelítés, stressz alatti munka;
 • Képes vagyok nagyobb munkacsoportok vezetésére – tudok motiválni, csoportokat egybetartani, feladatokat megfogalmazni és számon kérni és példát mutatni;
Kommunikációs készség:
 • Tárgyalóképes vagyok szlovák, magyar és angol nyelven – vezettem nemzetközi munkacsoportokat;
Ismereteim az ipar területén:
 •  Jó kapcsolatokkal rendelkezem meglévő és működő ipari vállalatokkal a környéken;
 •  Ismerem a helyi ipari park adottságait és lehetőségeit;
 • Vannak tapasztalataim beruházókkal történő tárgyalással;
 •  Kellő ismeretekkel rendelkezem több ipari folyamatban – papír és cellulóz gyártás, csomagoló eszköz gyártás, energia előállítás beleértve a megújuló energiaforrásokat, hulladék feldolgozás.
 • Tapasztalatom van EU finanszírozásból történő projektek készítésével;
Általános tájékozottság:
 •  Kellő ismeretekkel rendelkezem a kereskedelmi törvények területén, az általános jogszabályok használatában és az önkormányzatokat érintő rendelkezésekben;
 •  Ismerem a vállalatok gazdasági elveit és tudom azokat a gyakorlatban használni;

Szakmai pályafutásom

Részletes szakmai tapasztalatok:
ASE Consulting, s.r.o., Štúrovo, Szlovákia 09/2011 – máig


 • Társtulajdonos;
 • Szaktanácsadás ipari tevékenység és projektek területén;
 • Cégirányítási szaktanácsadás Szlovákia területén;
Smurfit Kappa Štúrovo a. s., Szlovákia (más ismert néven: Kappa Štúrovo a. s., AssiDomän Štúrovo a. s., Juhoslovenské celulózky a papierne a. s. – Dél szlovákiai cellulóz és papírgyár) 1986 – 2011
Termelési igazgató 03/2006 – 08/2011
 • termelésirányítás és szervezés, termék minőségbiztosítás;
 • nyersanyag és segédanyag beszerzés irányítás;
Igazgatói Tanács tag 03/2007 – 10/2009
 • felsőfokú vállalat irányítás a szlovák törvények értelmében;
 • kapcsolattartás a tulajdonosi körrel, vállalati közgyűlés levezetés;
Projekt koordinációs igazgató 06/2003 – 02/2006
 • beruházási és fejlesztési projekt koordinálás;
 • az SK-300 projekt közvetlen irányítása (18,5 mil.EUR);
Műszaki igazgató 02/1997 – 06/2003
 • együttműködés a vállalat átszervezésében;
 • aktív részvétel a vállalat nemzetközi integrálásában;
 • nemzetközi munkacsoportok vezetése;
Ügyvezető igazgató – Dunatrade Kft, Budapest 8/1996 – 01/1997
 • a legyártott termékek magyarországi behozatala és értékesítése;
Különböző beosztások a cégvezetés, kereskedelem és beruházások területén 1986 – 1996
Iskolai végzettség és egyéb képzettség:
Szlovák műszaki egyetem, Pozsony 1982 – 1986
Vegyészmérnöki kar
Specializáció: vegyi és élelmiszeripari folyamatok automatizálása;
Angol nyelvtanfolyamok 1989 – 1999
Menedzserképzés Angliában 02/1995
City University, Bratislava – „Effective manager“ képzés, 1992
Egyéb információk:
Beszélt nyelvek: Magyar és szlovák – anyanyelvi szinten; angol – felsőfokon;
Elismert viselkedési értékek: nyitottság, lojalitás, tárgyilagosság;


Megjegyzésem: A bemásolt anyagokon kívüli írások a saját tapasztalataimon alapuló egyéni véleményemet tükrözik. (ezt a jogszabályok miatt kellett beírnom)